Om os

Som næsten alt i Skagen der har med cykler at gøre, er Skagen CykelUdlejning også udsprunget af cykelforretningen Ahlmann Thomsen, som var en rigtig familievirksomhed i perioden fra 1927 – 1993, drevet af først Ahlmann Thomsen og siden hen Vivi & Niels Ole Thomsen.

Ahlmann Thomsen startede som cykelhandler i 1927 efter at have købt Skagen Cykelbørs af Niels Marquardsen, der havde etableret Cykelbørsen i 1915. Ahlmann Thomsen drev cykelforretningen frem til 1963 hvor et generationsskifte blev påbegyndt. Fra 1969 var det Vivi & Niels Ole Thomsen der drev forretningen.

Allerede i tresserne startede man så småt med at leje cykler ud til turisterne. Det foregik på den måde at de cykler man tog i bytte når man solgte en ny, ja dem reparerede man og brugte til udlejning. Det var rigtigt godt set for behovet var der, og den del af forretningen udviklede sig stille og roligt op gennem halvfjerdserne og firserne. Den positive udvikling betød også pladsproblemer ved forretningen med de efterhånden mange udlejningscykler, men den opgave blev løst med en henvendelse til det daværende Skagensbanen lige i starten af halvfemserne. Der blev simpelthen indgået en lejeaftale om et stykke jord der var stort nok til at drive cykeludlejning fra, og det blev dermed også starten på den udvikling der har ført til at Skagen CykelUdlejning ser ud som den gør i dag.

I 1994 afhændede Vivi & Niels Ole Thomsen cykeludlejningen til Tage Hylander. Skagen CykelUdlejning var allerede blevet en selvstændig forretning idet vi året forinden havde overtaget cykelforretningen. Dette blev starten på et godt samarbejde mellem Skagen CykelUdlejning og Ahlmann Thomsens Eftf., som løb helt frem til 2006, hvor Tage Hylander solgte udlejningen til Bente Fage Jørgensen. Bente var i 1996 blevet ansat hos Tage, og med 10 års erfaring som cykeludlejer så vi vidste godt hvad det var vi gik ind til. I disse år fik vi hurtigt en masse erfaring i af leje cykler ud, og vi indledte sammen med Tage Hylander et samarbejde med Kildemoes Cykelfabrik om at udvikle den helt rigtige udlejningscykel. Resultatet af det samarbejde, som i øvrigt stadig eksisterer, er den cykel som vi udlejer i dag.

Vores dagligdag er selvfølgelig stærkt præget af de mange cykler vi heldigvis lejer ud, men ligeså vigtigt er det jo at der til stadighed sker en udvikling af såvel produkter som den plads vi driver udlejningen fra. Vi bruger meget tid på at optimere cyklerne med hvad der måtte være af nyt, ligesom den den service der følger med når man lejer en cykel hele tiden skal udvikles. Siden overtagelsen har vi erhvervet den jord som vi bor på, og er dermed blevet herre i eget hus, og som det seneste har vi erhvervet en meget lille del af stationsbygningen som er indrettet med værksted og lager.

Vel mødt til en god cykeltur i ferien.

Med venlig hilsen
Bente & Allan